ZVANIČNO

Španci otpustili Luisa Enrikea

Koštao ga neuspjeh na Mundijalu

Enrike: Dobio otkaz. TWITTER

A. V.

8.12.2022

Luis Enrike (Enrique, 52) više nije selektor reprezentacije Španije.

Potvrdio je to danas Fudbalski savez Španije, koji je s Enrikeom raskinuo saradnju nakon neuspjeha na Mundijalu u Kataru, gdje je "Crvena furija" ispala u osmini finala od Maroka.


Enrike je na klupu Španije došao u novembru 2019. godine. Vodio je tim na 38 utakmica i upisao 21 pobjedu, 11 remija i sedam poraza.

- RFEF zahvaljujue Luisu Enrikeu i njegovom stručnom štabu na radu s nacionalnim timom u posljednje četiri godine. Sportsko vodstvo Saveza podnijelo je izvještaj predsjedniku odlučno kako treba započeti novi projekt s ciljem nastavka rasta postignutog posljednjih godina. Luis Enrike je uspio dati novi poticaj reprezentaciji nakon svog dolaska obavivši smjenu generacija. Uspio se dva puta plasirati na završni turnir Lige nacija te je vodio reprezentaciju do polufinala EURO-a davši tim rezultatima osobni pečat s prepoznatljivm stilom igre. Dao je priliku mladim talentima i tako posijao nadu za budućnost. Želimo mu sreću u sljedećim profesionalnim projektima. On zaslužuje ljubav i poštovanje našega Saveza koji će mu uvijek biti dom - objavio je RFEF.

Enrikea će na klupi naslijediti dosadašnji selektor mlade španske selekcije Luis de la Fuente.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.