PONOSAN I SRETAN

Hiljade navijača dočekalo Zlatka Dalića u rodnom Livnu

Hvala svima koji podržavaju reprezentaciju u Bosni i Hercegovini i regiji, poručio je hrvatski selektor

A. V.

22.12.2022

Doček Zlatka Dalića u Livnu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Hrvatskom selektoru Zlatku Daliću je nakon osvojene svjetske bronze organiziran spektakularan doček u njegovom rodnom gradu Livnu, gdje ga je došlo pozdraviti više hiljada navijača.

Fešta je počela u 16 sati, a oduševljenoj publici oko 18 sati konačno se pridružio Dalić.

- Dobro večer svima. Veliko vam hvala na emocijama i strasti koju pokazujete meni i hrvatskoj reprezentaciji. Hvala svima koji podržavaju reprezentaciju u Bosni i Hercegovini i regiji. Hvala i ljudima koji su ovo organizirali i mojim prijateljima glazbenicima koji su opet ovdje u Livnu. Ja sam ponosan i sretan po ko zna koji put - rekao je Dalić pred oduševljenom masom u Livnu.

- Na svakom dočeku vidim puno mladih ljudi, puno djece u dresovima, to je velika stvar. Mladi ljudi mogu prepoznati primjer igrača hrvatske fudbalske reprezentacije. Oni su sve u životu napravili, zaradili novce, ali kada igraju za Hrvatsku dođu s velikom strasti i emocijom. Dragi Bog ih uvijek nagradi, zato moji dragi mladi ljudi, vjerujte i sve se može napraviti.

- Mogu vam biti primjer. Pošao sam iz Livna, maloga mjesta, bio sam niko i ništa, ali vjerovao sam u sebe. Uvijek možete ostvariti svoje snove ako se tako ponašate, nikad nemojte odustati! Cijelim putem ponosno sam isticao da sam došao iz Livna i nikad me nije bilo sram to reći - istakao je Dalić.

Daliću pjevaju slavni izvođači kao Mate Bulić, Jole, Dražen Zečić, Tiho Orlić, Alen Nižetić i mnogi drugi. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.