NOVI POSAO

Nekada velika nada Liverpula, a sada prodavač pečene piletine

Samo šest dana nakon svog 16. rođendana debitirao je 2012. godine za Liverpul u utakmici Liga kupa protiv Vest Broma

Sinkler: Neuspješne posudbe su ga natjerale na prekid karijere. TWITTER

B. Ligata

9.1.2023

Prošlo je više od jedne godine kako je Džerom Sinkler (Jerome Sinclair), nekad fudbalsko čudo od djeteta, posljedni put odigrao utakmicu. Samo šest dana nakon svog 16. rođendana debitirao je 2012. godine za Liverpul u utakmici Liga kupa protiv Vest Broma i tako postao najmlađi igrač koji je nosio dres tog slavnog kluba. Danas je 26-godišnjak udaljen od fudbala.

Od 2016. godine kada je prešao u Vatford promijenio je niz klubova u engleskoj, igrao je u Holandiji za Venlo, a 2021. godine bio je na posudbi u CSKA iz Sofije. Bugarski klub je i posljednji za koji je nastupao. Karijera mu se nije razvila u očekivanom smjeru, ali je započeo novu. U Birmingemu je kupio lanac prodavnica koje prodaju pečenu piletinu.


-U hotelu sam saznao da ću biti na klupi u utakmici sa Vest Bromvičem. Mnogi s kojima sam igrao te su večeri skupljali lopte. Nikad neču zaboraviti kada mi je Brendan Rodžers (Rodgers) rekao da ulazim u igru. Nisam se bojao – prisjetio se Sinkler prvih minuta u Liverpulu.

Odigrao je pet utakmica za Liverpul i postigao jedan gol. Za Vatford je imao isti napadački učinak u 14 odigranih mečeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.