MLADI ARGENTINSKI TALENAT

Garnačo usporava potpis novog ugovora, ponuda "nije dovoljna"

Ponuda od 20.000 funti sedmično je već na stolu, kako prenosi Independent

Garnačo: Njegova vrijednost prema Transfermarktu je 5 miliona eura. Twitter

B. L.

17.1.2023

Aljehandro Garnačo (Alejandro Garnacho) i njegovi predstavnici će čekati više novca od Junajteda, nakon što su Argentincu ponudili ugovor od 20.000 funti sedmično.

Osamnaestogodišnji napadač, koji je odigrao 17 utakmica za prvi tim ove godine, nastavio je impresirati navijače na Old Trafordu, zabivši tri gola.

Kao rezultat dobroj formi, Junajted je zainteresovan da mu ponudi novi ugovor. Ponuda od 20.000 funti sedmično je već na stolu, kako prenosi Independent.

Ali, tu ima problem. Njegovi predstavnici vjeruju da ova ponuda nije dovoljna za njega i da nije dovoljno da on raste u timu. Ostalo mu je 18 mjeseci ugovora, trenutno prima 7.000 funti sedmično.


Junajted ima odmjeren pristup ovoj situaciji i spremni su da nagrade tinejdžera ako nastavi sa dobrim igrama. Nakon što je upisao svoj prvi start za seniorski tim Junajteda protiv Šerifa u okviru Lige Evrope, postigao je svoj prvi gol protiv Real Sosijedada u Novembru.

Svoj prvi Premijerligaški pogodak postigao je pred kraj novembra protiv Fulama i igrao je mnogo puta poslije toga.

Kao rezultat njegove dobre igre, veliki Evropski giganti gledaju situaciju koja se odvija oko ugovora i spremni su da pokušaju ukrasti Garnača. Real Madrid i Juventus su spremni ponuditi ugovor Garnaču, što automatski stavlja Junajted u lošu poziciju jer mora brzo reagovati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.