PRIJELAZNI ROK

Zahavi: Razgovaramo o razmjeni igrača Atletiko Madrida i Barcelone

Janik Karasko (Yannick Carrasco) u Barcelonu, Memfis Depaj (Memphis Depay) u Atletiko

Pini Zahavi. A. Réau/L'Équipe

G. Š.

18.1.2023

Janik Karasko (Yannick Carrasco) u Barcelonu, Memfis Depaj (Memphis Depay) u Atletiko. Druga polovina posla praktično je dogovorena. Madriđani imaju ugovorene lične uslove sa nizozemskim napadačem, pa sada ostaje da Katalonci ubijede Dijega Simeonea i upravu Atletika da se odrekne usluga belgijskog univerzalca.

Razmjena igrača 

U razgovoru za "Mundo Deportivo" menadžer Pini Zahavi objasnio  je da se ne pregovara o dva odvojena transfera, već o razmjeni igrači.

- Istina je da razgovaramo. Plan je da Depaj ode u Atletiko, a Karasko u Barcelonu. U pitanju bi bila trampa. Još nismo došli do konačnog rješenja, ne znam ni da li ćemo uspjeti... Ono što mogu da potvrdim jeste da pregovaramo. Janiku se sviđa ideja, on je pravi igrač za Barsu, rekao je Zahavi.

Ono što predstavlja kamen spoticanja jeste činjenica da Depaju ugovor ističe za manje od šest mjeseci i on je slobodan da pregovara sa kim želi, dok Atletiko čvrsto u svojim rukama drži Karaskovu sudbinu, jer on ima još godinu i po dana ugovora sa Madriđanima.

Ono što bi moglo da utiče na njih da popuste jesu jasni signali samog igrača, koji upire i nogama i rukama da obuče dres Barcelone. Stara priča o nezadovoljnom igraču i kakve sve probleme ona može da prouzrokuje...

Najjači adut

Naravno, nije isključeno da Katalonci potegnu i najjači argument na tržištu - novac. U ovom slučaju doplata (makar i simbolična) možda bi ključno mogla da utiče da Atletiko konačno kaže - da.

U tom slučaju Janik Karasko postao bi prvi igrač od Tomasa Vermalena koji je stigao na Nou Kamp...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.