VEIKI TALENAT

Potencijalni bh. reprezentativac Alem Nezirević potpisao za milanski Inter

Nadareni desni bek je dva mjeseca boravio na probi u milanskom velikanu, gdje je kako se čini zadivio čelnike kluba

Nezirević: Velika prilika za mladog igrača. Twitter

N. R.

20.1.2023

Kako navode mediji u Italiji, Alem Nezirević je novi igrač Intera. Desni bek bh. korijena potpisao je ugovor do 30. juna 2025. godine i pridružit će se U-19 ekipi Intera.

Nezirević je rođen u Švedskoj 2004. godine, a prije dolaska u milanski klub igrao je u lokalnom klubu Motala, koji se takmiči u trećem rangu švedskog fudbala.

Talentovani desni bek je dva mjeseca boravio na probi u milanskom velikanu, gdje je kako se čini zadivio čelnike kluba, a oni su odlučili da mu pruže priliku.

O mladom bočnom fudbaleru već je pisala "Gazzetta dello Sport", navodeći da se radi o velikom talentu od kojeg u Interu očekuju da će igrati važnu ulogu u budučnosti ovog kluba.


Javio se i bivši klub mladoga Nezirevića u jednom saopštenju na Twitteru.

- Fudbalski klub Motala zahvaljuje na nevjerovantom trudu i želi svom Alemu puno sreće u Italiji – stoji u saopštenju kluba.

Mladi fudbaler bh. korijena je izjavio da je jako sretan što je dobio priliku.

- Jako sam sretan i nevjerovatno ponosan da dobijem priliku igrati u velikom klubu kao što je Inter. Uzbuđen sam zbog prilike i zahvalan svom klubu Motala za vrijeme koje sam tamo proveo - kazao je Nezirević.

Alem do sada nikada nije nastupio ni za jednu švedsku selekciju, a pošto vuče bh. korijene, imat će pravo da nastupi za Bosni i Hercegovinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.