TRENER SITIJA

Gvardiola poslao žestoku poruku: Neka budu na oprezu

Gvardiola (Guardiola) je danas, uoči utakmice protiv Aston Vile, poslao vrlo moćnu poruku i poručio kako vjeruje klubu

Twitter

D. H.

10.2.2023

Menadžer Mančester Sitija vrlo moćnim i žestokim riječima osvrnuo se na optužbe Premijer lige i istragu koja će se voditi protiv kluba, a zbog finansijskih malverzacija.

Žestoka kazna

Premijer liga je na sastanku, a sve nakon četverogodišnje istrage, optužila Siti za kršenje finansijskih pravila u više od 100 slučajeva, što bi moglo donijeti žestoku kaznu.

Gvardijola (Guardiola) je danas, uoči utakmice protiv Aston Vile, poslao vrlo moćnu poruku i poručio kako vjeruje klubu te kako neće napustiti Manchester City.

- Ne mičem se s ovog mjesta! Želim ostati u Manchester Cityju više nego ikad, sada sam 100 posto siguran. Ljudi Mančester Sitija nisu me lagali. Pogledajte šta se dogodilo s UEFA-om, nismo napravili ništa loše. Zašto ne bih vjerovao svojim ljudima - rekao je Gvardiola.

Napravili presedan

Slavni španski stručnjak poslao je poruku rivalima u Premier ligi, tačnije preostalih 19 klubova koji su učestvovali na svim sastancima.

- Ovih 19 klubova Premier lige napravilo je presedan. To što su nam suparnički klubovi uradili, nek budu na oprezu. Puno klubova može dati prijedloge i puno ih se može optužiti, kao što smo ovoga puta mi optuženi - dodaje Guardiola.

Španac se osvrnuo i poručio da će njegov klub biti "čist" te da su sve radili u skladu s propisima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.