FK SARAJEVO U ANTALIJI

Predsjednik i trener Politehnike prokomentarisali prekid utakmice: To se nije trebalo dogoditi

Jučerašnja prijateljska utakmica FK Sarajeva i Politehnike obilježio je incident, zbog kojeg je ona prekinuta

Predsjednik i trener Politehnike prokomentarisali prekid utakmice: To se nije trebalo dogoditi. FK Sarajevo

N. H.

16.2.2023

Incident se dogodio prilikom jednog žestokog prekršaja igrača Politehnike nad Čirjakom, nakon čega je došlo do sukoba na terenu.

Sukob je izazvao igrač Politehnike koji je krenuo u obračun sa stručnim štabom Sarajevo. Taj njegov potez je izazvao bijes kod igrača Bordo tima i oni su krenuli za njim.

O svemu su se za zvaničnu stranicu oglasili predsjednik Politehnike Kornel Sfajter (Cornel Sfaiter), kao i trener Leo Grozavu.

- Šteta za ovu posljednju utakmicu, jer je Leo Grozavu poslao ekipu iz koje će neki igrači vjerovatno igrati u startnoj postavi prve utakmice sa Selimbarom. Dobro smo otvorili meč, imali veliku priliku u 1. minuti, a zatim smo i poveli u 7. minuti. Onda je prilikom prekršaja Plemad nad protivničkim igračem došlo do gužve i desilo se to što se desilo. Šteta što nismo nastavili utakmicu, ali zajedno smo donijeli odluku da ne riskiramo povrede jer je bilo tenzija – rekao je prvi čovjek rumunskog kluba.

Trener Leo Grozavu smatra da se nije trebalo dogoditi to što se dogodilo.

- Događaj koji se nije trebao dogoditi, ali na kraju priprema se i takve stvari događaju. Ovo je bilo manje s naše strane, a više od naših protivnika, nakon čega smo u dogovoru s upravom, ali i stručnim štabom protivničkog tima odlučili prekinuti utakmicu. Bila je to posljednja utakmica, bio bih sretan da smo je mogli odigrati, ali nismo ništa htjeli riskirati, s obzirom da već imamo dva ili tri povrijeđena igrača – kazao je Grozavu, trener Politehnike. 

Fudbaleri Sarajeva proljetni dio sezone otvaraju 25. februara protiv Zrinjskog, a prema svemu sudeći bi te utakmice trebali igrati na stadionu "Rođeni" u Mostaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.