SERIJA A

Gori Napulj: Raspadori u sudijskoj nadoknadi srušio Juventus

Juventus će imati za čim da žali nakon ovog poraza, dok će Napulj slaviti Raspadorija duboko u noć

Raspadori: Heroj Napolija. Screenshot/Twitter

23.4.2023

Allianz stadion u Torinu je svjedočio odličnoj utakmici. Juventus je na svom stadionu poražen rezultatom 0:1, a ključni momenat se desio u trećoj minuti sudijske nadoknade. 

Utakmica je obilovala šansama. Ipak, za kraj su čuvali najbolje. 

Osimhen je prvo u 70. minuti odličnim udarcem pogodio stativu, da bi četiri minute kasnije ponovo iz dobre pozicije loptu poslao preko gola. 

Erupcija oduševljenja je nastala u 83. minuti kada je Anhel Di Maria pogodio za vodstvo Juventusa, ali je sudija Fabri taj gol poništio zbog faula, poslije konsultacije sa VAR-om.

Šok u trećoj minuti sudijske nadoknade je pogodio Torino. Eljif Elmas je preciznim centaršutom pronašao Đakoma Raspadorija, on je primirio loptu i lijepo plasiranim udarcem matirao golmana Juventusa za slavlje Napolija.  

Napoliju je potrebno samo još dva boda do kraja sezone kako bi osigurali prvu titulu od 1990. godine, pošto imaju 17 bodova više od drugoplasiranog Lacija. 

Juventus nije previše razočaran, pošto su oni prošle sedmice dobili veću borbu. Vraćeno im je 15 bodova i sada su na dobrom putu da se kvalifikuju za Ligu prvaka naredne sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.