HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Čelzi mora prodati Kovačića, javio se kupac: "Nije iznenađenje da ga baš oni žele"

Jer Kovačić je bio jedan od apsolutno najdražih Tahelovih igrača dok je bio trener Čelzija, navode Nijemci

Mateo Kovačić. Twitter

A. O.

29.4.2023

Novi trener njemačkog velikana Bajerna Tomas Tahel (Thomas Tuchel) počeo je slagati igračku križaljku za iduću sezonu, a jedan od igrača kojeg želi dovesti u Minhen je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić (28).

Kako prenosi njemački Sport1, Kovačić je jedan od igrača kojeg Tahel želi vidjeti u momčadi.

Bajernov strateg navodno nije zadovoljan igračima kojima raspolaže u sredini terena i želi veznjaka "koji je jak u duel igri te koji osigurava kreativnost i stabilnost". Tahel i Kovačić su sarađivali na Stamford Bridžu, zajedno su s Čelzijem osvojili Ligu prvaka 2021. godine i njemački strateg jako dobro zna sve Kovačićeve kvalitete.

Kovačićeve kvalitete

Navodi se kako je i veliki plus što Mateo govori njemački jezik, nakon što je rođen u Austriji i svoje prve nogometne korake napravio u LASK-u iz Linza prije nego što se s 13 godina preselio u zagrebački Dinamo. Kovačića, koji je tada igrao za Real Madrid, u Bajern je želio dovesti i Niko Kovač, no hrvatski reprezentativac je izabrao London.

- Nije iznenađenje da se Bajern pojavio kao potencijalni kupac. Jer Kovačić je bio jedan od apsolutno najdražih Tahelovih igrača dok je bio trener Čelzija. Tahelov pomoćnik Entoni Beri (Anthony Barry), koji je nedavno otišao sa Stamford Bridža, također poznaje i cijeni 28-godišnjaka - navode Nijemci.

Dobio otkaz

Engleski mediji pišu kako su londonski Bluesi pod pritiskom finansijskog fair-playa i kako se očekuje da će nekoliko zvijezda napustiti klub ovoga ljeta. Tahel je prošlog mjeseca preuzeo Bajern nakon što je njegov prethodnik Julian Nagelsman (Nagelsmann) dobio otkaz. 

Bavarci su trenutno drugi na skali s dva boda manje od Borusije Dortmund, ali imaju i utakmicu manje. U nedjelju dočekuju fenjeraša Herthu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.