VELIKI USPJEH

Fudbaler Vest Hema osvojio sva takmičenja pod okriljem UEFA-e

Emerson Palmieri je za samo pet godina uspio osvojiti sva takmičenja koja se igraju pod krovnom organizacijom evropskog fudbala

Emerson: Osvojio sve trofeje pod okriljem UEFA-e. AP

N. H.

8.6.2023

Igrač Vest Hema Emerson Palmieri postao je prvi igrač u historiji koji je osvojio sva takmičenja pod okriljem UEFA-e, nakon što je sinoć s ovim engleskim klubom podigao trofej Konferencijske lige.

Ovaj fudbaler je osvojio s Čelzijem Evropsku ligu 2019. godine u finalu protiv Arsenala (4:1), da bi 2021. godine osvojio i Ligu prvaka s londonskom ekipom u pobjedi protiv Mančester sitija rezultatom 1:0. Nakon toga je osvojio i Superkup, pošto je Čelzi u toj utakmici između pobjednika Lige prvaka i Evropske lige slavio protiv Viljareala  

Između tih takmičenja, ovaj fudbaler je s reprezentacijom Italije osvojio Evropsko prvenstvo, a pobjedom protiv Fiorentine osvojio je i Konferencijsku ligu, što znači da je osvojio sve trofeje koji se igraju pod okriljem UEFA-e. 

Riječ je o fudbaleru koji je karijeru počeo 2011. godine u ekipi Santosa, iz koje je 2014. godine došao u Romu. U Čelzi je prešao 2018. godine, a igrao je još na posudbi u Lionu. Član „Čekićara“ je od 2022. godine.

Za reprezentaciju Italije debitovao je 2018. godine, a ranije je igrao za kadetski tim Brazila. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.