FALI SAMO KAPITEN

Zrinjski počeo pripreme: Rendulić najavio borbu za Evropu

Plemići će svoje takmičenje početi u prvom kolu pretkvalifikacija za Ligu prvaka

Rendulić: Obavio prozivku. HŠK Zrinjski

N. H.

12.6.2023

Fudbaleri Zrinjskog počeli su pripreme za narednu sezonu. Krunoslav Rendulić na prvom treningu je imao 28 igrača na raspolaganju, a izostao je samo kapiten Nemanja Bilbija, koji je na okupljanju A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Uz sedam potvrđenih pojačanja i Adnana Berbića, nekadašnjeg juniora, pripreme s Plemićima obavila su i dva Izraelca. Vezni igrač Gilad Avramov i krilni napadač Ihab Abu Alšeh (Alshech), koji su dobili priliku da se nametnu stručnom štabu i izbore se za ugovore s Plemićima. 

- Evropa nam prvo dolazi, a mnoge to najviše i zanima. Prvi cilj kluba je da izborimo grupu Konferencijske lige i mislim da je to moguće. Uz malo sreće na žrijebu naše šanse rapidno rastu. U domaćem takmičenju pokušat ćemo odbraniti dvostruku krunu. Ambicije jesu visoke, ali sami smo sebi postavili visoke standarde i podignuli letvicu visoko - kazao je Rendulić koji je govorio i o pojačanjima.

- O Kožuljevoj kvaliteti ne treba trošiti riječi, iako on ima hendikep da je zadnjih godinu i po malo igrao zbog povrede. I Mišić je malo do nikako igrao zbog povrede, ali iskusni su i brzo će se vratiti u formu. Čanađija ima ogromno iskustvo, a mladi Ramić i Hrvanović su tu da se nametnu, da malo pritisnu starosjedioce i natjeraju ih da odbrane svoje pozicije - rekao je Rendulić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.