DOBRE VIJESTI ZA NAVIJAČE

Dolaze bolji dani za klub: Azmir Husić se vraća u Slobodu

Danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između predstavnika FK Sloboda i gospodina Azmira Husića, naveli su iz kluba

Husić: Sloboda se s njim borila za titulu. Facebook

E. Ć.

24.6.2023

Azmir Husić se vraća u FK Sloboda. On se u proteklom periodu isturio u glavnog kandidata da upravlja tuzlanskim klubom kao što je to radio i prije skoro deset godina kada se Sloboda borila za titulu u Premijer ligi BiH.

Iz Rudarske 2 se konačno nazire bijeli tim i vrlo je izgledno da će tuzlanski velikan u skorom periodu dobiti novo rukovodstvo, ukoliko ne dođe do nekog preokreta.

Nakon danas potpisanog memoranduma, preostalo je da se održi sjednica Skupštine te izaberu novi klupski čelnici. 

- Danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između predstavnika FK Sloboda i gospodina Azmira Husića. To znači da će se na prvoj narednoj Skupštini kluba imenovati novi upravni odbor sa osobama koje predloži gospodin Husić. 

Postojeći saziv Skupštine će napustiti i pokloniti svoja upravljačka prava klubu pri čemu će se imenovati komisija od 7 članova koja će popuniti novi saziv Skupštine - saopćeno je iz FK Sloboda.

Komisiju će činiti: predstavnik RSD Sloboda, predstavnik Grada Tuzla, predstavnik UG Veterani FK Sloboda, predstavnik UG Prijatelji FK Sloboda, predstavnik navijačke skupine Fukare Tuzla, predstavnik FK Sloboda Tuzla i predstavnik gospodina Azmira Husića.

- Na ovaj način završen je proces imenovanja novog klupskog rukovodstva kojem želimo mnogo sreće u predstojećem radu i nadolazećim izazovima - dodali su iz FK Sloboda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.