ODLUKA SKUPŠTINE

Doskorašnji fudbaler Željezničara postao novi predsjednik FK Goražde

Sva takmičenja iziskuju sredstva i na godišnjem nivou klubu je za funkcionisanje u punom kapacitetu neophodno blizu 350.000 KM, rekao je Sarajlić

Ramović: Novi predsjednik kluba. FK Željezničar

FENA

12.7.2023

Poznati bh. fudbaler i nekadašnji igrač Željezničara Sinan Ramović novi je predsjednik Uprave FK Goražde, dok je njegov zamjenik Senad Hubjer.

Tu odluku donijela je Skupština FK Goražde, nakon što je prethodna uprava podnijela ostavku.

Zadatak novog privremenog rukovodstva je da u narednih deset dana, do novog zasjedanja skupštine, predloži još pet članova uprave kako bi klub mogao nastaviti rad.

Privremeni UO

- Izabrali smo privremeni UO koji broji tri člana, ostat će tu naravno sekretar, i oni su dobili zadatak da u narednih desetak dana pronađu neka rješenja za budućnost ovog kluba i da nađu određene ljude koji bi eventualno ušli u Upravni odbor, a koji mogu pomoći FK Goražde u narednom periodu – kazao je predsjednik Skupštine FK Goražde Emir Sarajlić.

Napomenuo je da su na ovaj način stvoreni uslovi da FK Goražde počne pripreme i učestvuje u današnjem žrijebanju za Prvu ligu Federacije BiH.

Katastrofalno rješenje

- Ovom odlukom se odustalo od opcije da se klub vrati u kantonalnu ligu, što bi bilo jedno od katastrofalnih rješenja za ovog prvoligaša. 

Značajna su sredstva potrebna za takmičenje u Prvoj ligi FBiH, ali nije to samo seniorski tim, jer moraju se takmičiti i kadeti i juniori, jer ne vidim svrhu postojanja nekog kluba ako nema omladinsku školu i mislim da je to pravilo odlično, ali, naravno, sva ta takmičenja iziskuju sredstva i na godišnjem nivou klubu je za funkcionisanje u punom kapacitetu neophodno gotovo 350.000 KM – naglasio je Sarajlić.

Pred novom upravom je zadatak da obezbijedi sve preduslove za nastavak takmičenja, a resorno kantonalno ministarstvo je dalo određena obećanja da će u narednom periodu FK Goražde dobiti dio sredstava, kako bi klub izbjegao najteži scenarij.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.