LJUBIMAC NAVIJAČA

Sedin Torlak za „Avaz“: Sarajevo je kvalitetnije, siguran sam u prolaz dalje

Nekoliko individualnih grešaka koštalo je Bordo tim da se iz Gruzije vrati sa pobjedom i da dođe na korak od plasmana u narednu rundu

Torlak: Publika će u revanšu nositi igrače do pobjede. Facebook

15.7.2023

Sarajevo je započelo svoj evropski put remijem (2:2) na gostovanju kod Torpeda iz Kutaisija u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bordo tim je dva puta imao rezultatski zaostatak, ali se uspio vratiti. Izabranici Mirze Varešanovića su bili bolji rivali, ali malo je nedostajalo i sreće da dođu do pobjede.

Bivši kapiten Sarajeva i ljubimac navijača Sedin Torlak komentarisao je za portal „Avaza“ utakmicu svog omiljenog kluba. Iako je na odmoru u Hrvatskoj, nije mogao a da ne gleda meč Sarajeva i Torpeda.

Propuštene šanse

- Mislim da je Sarajevo djelovalo puno kvalitetnije i puno opasnije od protivnika. Smatram da je barem jedna lopta ušla u mrežu do 25. minute da bi Sarajevo sigurno pobijedilo i to sa više golova razlike. 

Ali ovako prvi korner za Torpedo i neki vid kazne za promašaje. Ni sam onaj igrač Torpeda ne zna kako je uspio postići gol – ističe Torlak za portal „Avaza“.

Nekoliko individualnih grešaka koštalo je Bordo tim da se u Sarajevo vrati sa pobjedom i da dođe na korak od plasmana u narednu rundu.

Igračima je nedostajala i podrška navijača koji su neposredno pred početak utakmice izbačeni sa tribina.

- Moram istaći da mi je žao što navijači nisu mogli da budu na stadionu i da gledaju utakmicu, jer su imali dosta lijepo vidjeti, naročito od Sarajeva – dodaje Torlak.

Publika će biti 12. igrač

Bivši kapiten Sarajeva naglašava kako vjeruje da će Bordo tim u revanšu dokazati da je kvalitetniji i da će proći dalje.

- Siguran sam da su kvalitetniji i da će postići golove na vrijeme i proći u naredni krug. Na stadionu Asim Ferhatović Hase će sigurno biti mnogo publike koja će nositi igrače do pobjede – poručio je Sedin Torlak za portal „Avaza“.

Podsjetimo, Sedin Torlak je za Sarajevo odigrao 151 utakmicu i postigao je 12 golova. Dva puta je bio dobitnik priznanja „Ismir Pintol“, koji najvatreniji navijači Sarajeva dodjeljuju najborbenijem fudbaleru. Dvije sezone je bio i kapiten kluba sa Koševa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.