TRANSFER

Dinamo prodao Livakovića: Odigrao 283 utakmice

Javio je to Fabrizio Romano samo nekoliko sati nakon što je Dinamo pobijedio Hajduk 1:0

Livaković: Primio 227 golova. Twitter

E. A.

16.7.2023

Dominik Livaković dogovorio je osobne uslove prelaska, a Dinamo prihvatio ponudu Fenerbahčea u iznosu od devet miliona eura za svog kapitena. Potrebno je još samo riješiti svu potrebnu dokumentaciju i prvi golman Dinama i hrvatske reprezentacije karijeru će nastaviti u Turskoj.

Javio je to Fabrizio Romano samo nekoliko sati nakon što je Dinamo pobijedio Hajduk 1:0 u utakmici SuperSport Superkupa i tako osvojio svoj prvi trofej u sezoni, a Livaković, barem zasad, svoj posljednji kao igrač Dinama. Ukupno ih je nastupajući za Dinamo osvojio 11.

Livaković je krajem augusta 2015. potpisao za Dinamo u transferu iz NK Zagreba vrijednom 650.000 eura, a nakon još jedne odrađene sezone za taj klub i trajno preselio u Maksimir. Za Dinamo je debitirao u augustu 2016. u utakmici s Hajdukom (0:0), a zaključio je također protiv najvećeg rivala i to pobjedom i osvojenim trofejom.

Za Dinamo je Livaković odigrao 283 utakmice i primio 227 golova. U 131 susretu sačuvao je svoju mrežu netaknutom. S klubom je šest puta osvojio titulu hrvatskog prvaka, slavio dva osvajanja kupa i triput bio pobjednik u utakmicama Superkupa. Kao hrvatski reprezentativac osvajao je srebro i bronzu na svjetskim prvenstvima.

Fenerbahče je prošle sezone osvojio drugo mjesto u turskom prvenstvu. Zaostao je osam bodova za prvakom Galatasarajem.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.