PRIJATELJSKA UTAKMICA

Sarajevo bilo pred pobjedom protiv Hajduka: Livaja spašavao Splićane, igrao i Penaranda

Dva lijepa pogotka za Bordo tim postigli su Čataković i Mustafić

Sa današnje prijateljske utakmice. HNK Hajduk

E. Ć.

5.8.2023

Fudbaleri Sarajeva remizirali su sa Hajdukom u prijateljskoj utakmici rezultatom 2:2.

Bordo tim je bio i pred pobjedom, ali se onda u 88. minuti ukazao sjajni Marko Livaja i spasio svoj Hajduk poraza. 

Sarajevo je počelo u sljedećem sastavu: Šahinović, Trako, Zeljković, Vrančić, Oliveira, Varešanović, Penaranda, Beganović, Radović, Soldo, Ziljkić.

U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su: Rogić, Duraković, Jelić-Balta, Čataković, Ljukovac, Viveros, Avramoski, Ikić, Mulalić, Čelik, Buljubašić, Mustafić.

Sa meča Hajduka i Sarajeva. HNK Hajduk

Prvu ozbiljniju priliku kreirali su Bijeli u 11. minuti susreta kada je Dajaku prošao po lijevoj strani, zatim ubacio na pet metara, a Čuić pucao iz prve pored gola. Još bolju šansu propustio je u 25. minuti Dajaku. Lauš je lijepo proigrao Sahitija, ovaj ubacio na sedam metara gdje je neometan loptu primio Dajaku, međutim pucao je ravno u vratara Šahinovića.

Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jedan dobar pokušaj Sahitija koji je završio pored gola te jedan udarac gostiju iz daljine koji također nije pogodio okvir gola.

U 54. minuti susreta Hajduk je poveo pogotkom Mlakara. Dolček je prošao po desnoj strani, tražio je ubačajem Livaju koji je skočio, međutim bilo je to malo previsoko za njega. Lopta je ipak došla do Mlakara koji iskosa pogađa za 1:0. 

Samo desetak minuta kasnije Čataković je prekrasnim pogotkom s više od 20 metara iskosa poravnao na 1:1. Igrač Sarajeva snažno je opalio u bliži kut, Silić nije stigao reagirati i lopta je završila u mreži.

Sarajevo do preokreta dolazi u 76. minuti još jednim fantastičnim pogotkom, ovaj put u režiji Mustafića koji je snažno opalio s 20 metara i zabio pod prečku.

U 80. minuti igrači Hajduka su kreirali lijepu akciju. Kalik je dao na stranu za Odjidju koji prolazi svog čuvara i ubacuje na pet metara odakle Livaja s dva igrača na leđima uspijeva uputiti udarac, međutim odlazi to pored gola.

Konačnih 2:2 postavio je Livaja u 88. minuti. Mlakar mu je poslao odličnu dugu loptu, Livaja je pretrčao stopera Čelika i zatim iskosa matirao Rogića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.