ZANIMLJIV SNIMAK

Legendarni Španac je objašnjavao igračima šta trebaju da rade, a onda je sam uzeo loptu i pokazao im

Preporodio je "Apotekare" koji su sada prvi tim Bundeslige

Alonso: Imao sjajnu igračku karijeru. Screenshot

E. Ć.

7.9.2023

Proslavljeni španski fudbaler, a sada trener Ćabi Alonso (Xabi) preporodio je Bajer Leverkuzen od preuzimanja klupe "Apotekara".

Na društvenim mrežama se pojavio zanimljiv snimak na kojem Alonso objašnjava svojim fudbalerima šta trebaju da rade, a nekoliko sekundi kasnije, sam je uzeo loptu i demonstrirao im.

Španac je fudbalsku karijeru završio 2017. godine, a trenersku je počeo godinu kasnije u omladinskom timu Real Madrida. Prije Bajera je vodio B tim Real Sosijedada.

Bivši igrač Sosijedada, Liverpula, Real Madrida i Bajern Minhena je u Leverkuzen stigao u oktobru prošle godine, kada je klub bio u katastrofalnoj formi.

"Apotekari" su bili na 17. poziciji sa samo četiri boda, a na kraju je klub sezonu završio na 6. mjestu sa 50 osvojenih bodova, a igrao je i polufinale Evropa lige gdje ga je zaustavila Roma Žozea Murinja (Jose Mourinho), jednog od Alonsovih učitelja.

Bajer je ove sezone odlično krenuo. Prvi je na tabeli Bundeslige sa stopostotnim učinkom nakon tri utakmice i gol razlikom 11:3.

Nema sumnje da je Alonso sljedeći veliki trener, a kako i ne bi bio kada je tokom igračke karijere imao priliku raditi sa sjajnim menadžerima - od Rafe Beniteza, do Žozea Murinja, Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) i Pepa Gvardiole (Guardiola).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.