TRENER SITIJA

Gvardiolu nije previše potreslo ispadanje u kupu: Naš cilj nisu bile četiri titule

Bili bismo i više nego zadovoljni s trostrukom krunom, rekao je

Pep Gvardiola. Twitter

S. S.

28.9.2023

Mančester siti poražen je u utakmici 3. kola Liga kupa na gostovanju kod Njukasla, što znači da je ispao iz prvog takmičenja u ovoj sezoni. Gol odluke zabio je Aleksander Isak u 53. minuti susreta na Sent Džejms Parku.

Ovo je prvi put u eri Gvardiole da se doživio poraz u prvoj rundi ovog takmičenja.

Pred Sitijem su još tri takmičenja u kojima može do titule. Gvardiola nakon ispadanja prije osmine finala Liga kupa tvrdi da četiri naslova u aktuelnoj sezoni nisu niti bili cilj kluba te da bi eventualne titule iz Premijer lige, Lige prvaka i FA kupa bile itekako zadovoljavajući rezultat.

- Mislite da su cilj bila četiri naslova? Iskreno, zaista nisu. Bili bismo i više nego zadovoljni s trostrukom krunom. Naša su očekivanja visoka, ali ne toliko visoka da ne bismo bili zadovoljni s tri titule - rekao je Gvardiola nakon susreta i prokomentirao žuti karton koji je dobio na utakmici:

- Ne znam koliko su prekršaja oni napravili, koliko smo ih imali mi i koliko je žutih kartona podijeljeno. Emocije su prisutne tokom utakmice. Poštujem suce i njihov posao. Zaslužio sam žuti karton.

Na klupi za ovu utakmicu su ostale zvijezde poput Halanda, Dijaša, Vokera, a novinari su ga pitali da li ih je mislio uvesti u toku utakmice.

- Ne. Mislim da su Kajl i Erling odigrali već puno minuta, a pred nama je još mnogo utakmica. Palo mi je napamet da uvedem Halanda u posljednjih 10 ili 15 minuta, ali sam odlučio da to neću napraviti - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.