TRENER DINAMA

Kako je "spašen" Jakirović: Stigla su tri jaka poziva iz Zagreba

Bio je prepun emocija na presici nakon meča i činilo se da bi mogao dati ostavku, pišu "Sportske novosti"

Jakirović: Dobio podršku uprave. Sanjin Strukić / Pixsell

E. Ć.

7.10.2023

Bh. stručnjak Sergej Jakirović ostaje u Dinamu. Pružena mu je podrška nakon što su "Modri" šokantno izgubili protiv Balkanija (2:0) u okviru 2. kola Konferencijske lige.

Bio je prepun emocija na presici nakon meča i činilo se da bi mogao dati ostavku, pišu "Sportske novosti".

Dobio je podršku Uprave, predsjednika Barišića, kompletne Dinamove delegacije. Svi su mu prilazili, davali podršku, kazivali kako mora ostati, nikako odustati bez obzira na teška vremena u Maksimiru. 

Onda su se pojavili i igrači, koji su, naravno, već pročitali što je iscurilo u medijima. I oni su mu rekli da su svi uz njega, da niti njima nije jasno što se zbilo protiv Balkanija, te da svakako ostane na klupi.

Potom su stigla i tri “jaka” poziva iz Zagreba. Jedan za drugim trenera su zvali Arijan Ademi, Bruno Petković i Stefan Ristovski, pišu "Sportske novosti".

Dva kapitana i treći, koji to također može biti, najvažniji igrači Modrih koji nisu mogli igrati - Petković i Ristovski zbog povreda, a Ademi nije prijavljen za Konferencijsku ligu. Trojac senatora stao je uz trenera, izrekao mu je maksimalno povjerenje. Sva trojica su kazali.

- Treneru, ostani, trebaš nam sada, svi smo uz tebe i bit ćemo i dalje - rekli su mu oni, prenose "Sportske novosti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.