SUKOB ODJEKNUO EVROPOM

Jezivi detalji ubistva navijača AEK-a: Nije imao šanse

Kacuris preminuo je od krvarenja usljed teške povrede na veni lijevog gornjeg ekstremiteta, rane dubine od šest do sedam centimetara

Ubijeni navijač AEK-a. Twitter

N. Č.

26.10.2023

Evropu je potresla tragična smrt Mihalisa Kacurisa (Michalis Katsouris), navijača AEK-a iz Atine, nakon sukoba s pristalicama zagrebačkog Dinama, poznatim kao "Bad Blue Boys". 

Prema izvještaju forenzičara, Kacuris preminuo je od krvarenja usljed teške povrede na veni lijevog gornjeg ekstremiteta, rane dubine od šest do sedam centimetara. Ovi uznemirujući podaci sugerišu da mu je ubica zabio nož do kraja i da mu spasa nije bilo.

Grčko tužilaštvo prikupilo je impresivan broj od 111 dokaza pronađenih u 23 automobila kojima su navijači Dinama ušli u Grčku, a izvještaj o zločinu obuhvata 81 stanicu.

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske istaklo je za portal "24 sata.hr" da je za navijače koji su zadržani u grčkim zatvorima već uplaćeno 3.112,47 evra za lijekove, odjeću, veš i ostale potrepštine u prvim danima njihovog pritvora. Dalje potrebe će morati rješavati sami.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.