NEĆE BITI LAKO ZMAJEVIMA

Izrael ostao bez direktnog plasmana na Euro: Sada je mnogo jasnije s kim će BiH igrati u baražu

Žrijeb baraža obavit će se 23. novembra u Nionu. Bosna i Hercegovina će sigurno biti domaćin u polufinalu

BiH: Na Euro može samo preko baraža. N/FS BiH

E. Ć.

19.11.2023

Fudbalska reprezentacija Izraela izgubila je od Rumunije u 9. kolu kvalifikacija nakon preokreta (2:1) i tako ostala bez direktnog plasmana na Euro 2024. godine.

Izraelci su poveli preko Erana Zahavija već u 2. minuti, ali radost je trajala svega osam minuta jer je stvari na početak vratio Džordž Puškaš (George Puscas). Rumuni su do preokreta i trijumfa došli u 63. minuti preko Ianisa Hadžija (Hagi), te tako ovjerili plasman na Euro.

S druge strane Izraelci će svoju kartu za Njemačku tražiti kroz baraž, te će biti jedan od potencijalnih protivnika Bosne i Hercegovine.

Trenutni protivnik "Zmajeva" je selekcija Ukrajine, ali ova ekipa još ima šanse da se direktno plasira na Euro - ukoliko pobijedi Italiju u ponedjeljak.

Zbog promjena u poretku Lige nacija A, Finska će se prebaciti u baraž elitne grupe, trenutni protivnik naše selekcije je Ukrajina.

U slučaju da Ukrajinci pobijede Italiju, oni će direktno na Evropsko prvenstvo, a u baraž će našoj selekciji doći Finska.

Prema trenutnoj situaciji ovo su parovi baraža:

Liga A: Poljska - Estonija i Vels - Finska

Liga B: Izrael - Island i BiH - Ukrajina

Liga C: Gruzija - Luksemburg i Grčka - Kazahstan.

Žrijeb baraža obavit će se 23. novembra u Nionu. Bosna i Hercegovina će sigurno biti domaćin u polufinalu, a kuglice će odlučivati da li će igrati na svom terenu i u eventualnom finalu.

Podsjetimo, polufinalni mečevi baraža igraju se 21. marta, a finalni mečevi pet dana kasnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.