KONFERENCIJSKA LIGA

Košmarna noć Fenera: Nezapamćen potop turskog velikana, nije pomogao ni Džeko

Dominik Livaković čak šest puta vadio loptu iz svoje mreže

Džeko: Šok za Fener. Platforma X

E. Ć.

30.11.2023

Fudbaleri Fenerbahčea doživjeli su nezapamćen debakl na gostovanju kod Nordsjelanda u okviru 5. kola Konferencijske lige i izgubili sa čak 6:1.

Trener Fenera Ismail Kartal je očekivano napravio promjene u timu i ostavio kapitena Edina Džeku na klupi, ali niko u turskom velikanu nije ni slutio šta će mu se dogoditi na gostovanju u Danskoj.

Noćna mora je počela u 21. minuti kada je Lukas Hej (Lucas Hey) matirao Dominika Livakovića, a četiri minute kasnije hrvatski golman ponovo je vadio loptu iz svoje mreže jer je pogodio Svenson (Svensson).

Miči Bačuaji (Michy Batshuayi) je u 44. minuti lijepo pogodio i smanjio zaostatak. Pretpostavljalo se da je to naznaka povratka Fenera, jer je odmah u sljedećem napadu dao gol Sebastijan Šimanski (Szymanski), ali je on poništen zbog ofsajda.

Nordsjeland novi gol daje u 55. minuti preko Benjamina Nigrena (Nygren). Kartal je u 62. minuti uveo Džeku u igru, ali ni Edin nije mogao pomoći večeras.

Kristijan Rasmusen (Christian Rasmussen) je u 66. povisio na 4:1, a onda je Nigren pogocima u 75. i 84. kompletirao het-trik.

Nordsjeland je 1. sa deset bodova, a Ludogorec je 2. sa devet bodova, dok je Fener pao na 3. poziciju zbog lošije gol razlike. Posljednji je Spartak iz Trnave sa jednim bodom.

Džeko i Fener u posljednjem kolu dočekuju Spartak, dok će Nordsjeland gostovati Ludogorecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.