GOLIJADA I PREOKRETI

Kakva ludnica u Njemačkoj: Penal lutrija odlučivala duel u kojem su igrala tri reprezentativca BiH

Herta je prvo produžetke izborila golom u 90. minuti, a onda je u posljednjim sekundama došla do pogotka za penale

Slavlje igrača Herte. Platforma X

E. Ć.

6.12.2023

Fudbaleri berlinske Herte slavili su protiv HSV-a nakon sjajne utakmice i penala (4:3) u duelu u kojem su igrala čak tri bh. reprezentativca i plasirali se u četvrtfinale njemačkog Kupa.

Haris Tabaković i Smail Prevljak su imali više sreće i izbacili Denisa Hadžikadunića i njegov HSV iz daljeg takmičenja.

Golijada u Berlinu krenula je u 21. minuti kada je Fabijan Ris (Reese) doveo Hertu u vodstvo. No, HSV je do poluvremena uspio doći do preokreta pogocima Imanuela Pheraija u 31. i Lasla Benesa (Laszlo) u 43. minuti.

Hadžikadunić i Tabaković u duelu. Platforma X

Ris je u 90. minuti ponovo pogodio i donio Herti produžetke. Prvi produžetak pripao je HSV-u koji je preko Ransford Konigsdorfera došao do novog vodstva u 102. minuti, a onda je bivši igrač Evertona Džondžo Keni (Jonjo Kenny) dao gol u posljednjim trenucima i izborio svom timu produžetke.

Tamo se Herta bolje snašla. Svih pet izvođača penala u berlinskom timu su bili precizni, među njima i Smail Prevljak koji je u 61. minuti zamijenio Harisa Tabakovića, dok je kod HSV-a penal promašio Konigsdorfer. 

U poraženom timu Denis Hadžikadunić je odigrao svih 120 minuta, ali nije izvodio penal.

Inače, osim Herte, u četvrtfinale Kupa plasirali su se Štutgart, Sarbruken, Borusija Menhengladbah, St. Pauli, Bajer Leverkuzen, Kaizerslautern i Fortuna Dizeldorf.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.