ISTANBUL

Dok Džeko dominira na terenu: Na tribinama osoba kojoj se raduju navijači Fenerbahčea

Prava rapsodija "Plavo-žutih" u prvom dijelu utakmice protiv Konjaspora

Džeko: Jedan od najzaslužnijih za dolazak Bonućija. Platforma X

E. Ć.

10.1.2024

Proslavljeni italijanski defanzivac Leonardo Bonući (Bonucci) stigao je na stadion Fenerbahčea odakle prati utakmicu svog novog kluba u okviru 16. kola Superlige protiv Konjaspora (5:0)

Bonući je doputovao u Istanbul gdje su ga navijači Fenera dočekali kao kralja. Cijeli stadion je aplaudirao kada se Italijan pojavio. 

Inače, dok Bonući sa tribina posmatra duel, kapiten BiH i turskog velikana Edin Džeko dominira na terenu.

Upravo je naš napadač jedan od najzaslužnijih za dolazak Bonućija, a prije dva dana je obavio razgovor s defanzivcom i njihovim zajedničkim menadžerom Alesandrom Lućijem (Alessandro Lucci).

Džeko je prvo pogodio u 11. minuti iz penala koji je prethodno sam izborio, onda je u 32. udvostručio prednost Fenera, a svoj drugi het-trik u plavo-žutom dresu kompletirao je u 40. minuti.

Ni tu se nije zaustavio tim Ismaila Kartala. Mert Mulrud je povisio na 4:0 u 42. minuti, a dvije minute kasnije u strijelce se upisao i Sebastijan Šimanski (Szymanski).

Što se tiče Bonućija, on je sve dogovorio s Fenerom i preostalo je još samo da potpiše ugovor.

Italijanski defanzivac stiže iz Union Berlina gdje se nije naigrao. Trebao je u Romu, ali su se navijači "Vučice" pobunili protiv tog transfera.

Leonardo Bonući je u svojoj karijeri, osim za Union Berlin još za Juventus, Milan, Inter, Bari, Đenovu, Treviso, Pisu i Viterbese.

Za reprezentaciju Italije je sakupio 121 nastup i bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na titulu prvaka Evrope 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.