LEGENDARNI HRVAT

Robert Prosinečki postao novi selektor Crne Gore

Bit će sedmi selektor "Sokolova" od obnove nezavisnosti

Prosinečki: U nedjelju potpisuje ugovor. N/FSBiH

E. Ć.

2.2.2024

Bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki preuzeo je Crnu Goru, zvanično je potvrđeno iz tamošnjeg Fudbalskog saveza.

- Novi selektor izabran je jednoglasnom odlukom članova IO i s njim će biti potpisan ugovor na godinu - saopćeno je iz FSCG.

Prosinečki će u nedjelju potpisati ugovor, a nakon toga će biti i predstavljen u Kući fudbala na Starom aerodromu.

Legendarni fudbaler, nekadašnji prvak Evrope s Crvenom zvezdom, trećeplasirani na Mundijalu s Hrvatskom i bivši igrač Reala i Barcelone, bit će sedmi selektor "Sokola" od obnove nezavisnosti.

Izborom Prosinečkog je okončana dvomjesečna potraga za novim selektorom Crne Gore nakon što je 8. decembra prošle godine istekao ugovor Miodragu Raduloviću.

Prosinečki je bio pomoćnik Slavenu Biliću u reprezentaciji Hrvatske. Potom je samostalno vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, selekciju Azerbejdžana, a od 2018. do 2019. je bio selektor Bosne i Hercegovine. „Zmajeve“ je vodio na 22 utakmice i ostvario učinak od devet pobjeda, šest remija i sedam poraza.

Poslije je ponovo bio na klupi Kajserispora, a bio je trener još Denizlispora, Olimpije iz Ljubljane i hrvatskog Rudeša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.