PRED VRTIĆEM U RIMU

Haos u Italiji: Navijači napali legendu kluba pred ženom i sinom (4)

Ovo je posljedica mržnje koju podržava dio štampe, medija i novinara koji šire reči mržnje prema njemu, poručili su iz njegovog medijskog tima

Imobile: Na meti kritika. Platforma X

E. Ć.

16.3.2024

Fudbalski reprezentativac Italije i kapiten Lacija Ćiro Imobile (Ciro Immobile) verbalno je napadnut od grupe navijača i to pred vrtićem dok je bio u društvu supruge i sina (4).

Italijanski fudbaler je odlučio podnijeti tužbu protiv grupe navijača koji su ga napali pred vrtićem u Rimu, a oglasili su se iz njegovog medijskog tima.

- Ovo je posljedica mržnje koju podržava dio štampe, medija i novinara koji šire reči mržnje prema Ćiri preko svojih kanala na društvenim medijima - poručeno je iz Imobileovog medijskog tima.

O svemu se oglasio i predsjednik Lacija Klaudio Lotito (Claudio).

- Meni se to dešava svakog dana. Živio sam u pratnji čuvara 20 godina, svaki dan mi prijete smrću. Ne pravim gužvu od svega toga - naveo je on.

Inače, Imobile je član Lacija od 2016. godine. Do sada je postigao 206 golova za rimski tim i najbolji je strijelac ovog kluba.

Ove sezone pruža slabije partije, pa je na udaru kritika. Sakupio je 34 nastupa ove sezone, a dao je deset pogodaka uz jednu asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.