TRENER ŽELJEZNIČARA

Akrapović nakon trijumfa: Vratilo nam se sve, protiv Sarajeva će biti druga priča

Sve je danas išlo kako ne treba, rekao je na drugoj strani Jagodić

Akrapović: Zadovoljan partijom. FK Željezničar / Armin Herić

E. Ć.

7.4.2024

Fudbaleri Željezničara stigli su do prve gostujuće pobjede u ovoj sezoni i to protiv dobojske Sloge u 25. meču Wwin lige BiH (3:0).

Svoj komentar nakon utakmice dao je trener "Plavih" Bruno Akrapović, kojem je ovo bio drugi trijumf na klupi tima s Grbavice.

- Dosta toga nam se vratilo, imali smo dobru igru protiv ekipe koja ima stil i nije udobno da se igra protiv takve ekipe. 

Kod prvog gola smo imali akciju, kod drugog smo imali sreće, treći je na kraju došao. Osjetio se umor kod igrača Sloge, mi smo to iskoristili i danas poentirali - rekao je Akrapović.

U narednom kolu njegovi izabranici dočekuju Sarajevo.

- Protiv Sarajeva će biti druga priča, idemo se spremati za tu utakmicu. Danas smo stavili iskusnije igrače i ti igrači su dobro odigrali - naglasio je on.

Susret je komentarisao i trener Dobojlija Vlado Jagodić.

Jagodić: Previsok rezultat. FK Željezničar / Armin Herić

- Penal je bio ključni momenat utakmice. Ovo je bila utakmica ko povede taj će kontrolisati igru. Ja sam znao da je potrošnja protiv Zrinjskog bila velika.

Malo sam izmjena napravio, katastrofalno smo otvorili drugo poluvrijeme, sve što sam upozoravao to se desilo. Sve je danas išlo kako ne treba. Moralo se pametnije odigrati. Željo ima iskusnog Štilića, samo on može dati onako lucidne golove.

Na kraju previsok rezultat, nismo zaslužili da izgubimo 3:0 na domaćem terenu, ali ovo je fudbal. Srijeda je novi izazov, pa idemo u Banjoj Luci - kazao je Jagodić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.