HOĆE LI KAO I OTAC

Sin Blaža Sliškovića postao trener najuglednijeg ruskog kluba

Uprava Spartaka dala je Sliškoviću povjerenje do kraja sezone

Vladimir Slišković. Screenshot

E. T.

16.4.2024

Vladimir Slišković (41), sin nogometnog velikana Blaža Sliškovića, preuzeo je ulogu trenera u Spartaku iz Moskve, najuglednijem ruskom klubu. 

Nakon što je Spartak otpustio španjolskog stručnjaka Guillerma Abascala, imenovan je novi trener - Vladimir Slišković, iz Bosne i Hercegovine, koji je već bio asistent u klubu od ljeta 2022. godine, priopćeno je iz kluba. 

Uprava Spartaka dala je Sliškoviću povjerenje do kraja sezone, s mogućnošću produljenja ako ostvari uspjeh, što je izgledno s obzirom na njegovu obiteljsku nogometnu povijest. 

Spartak se ponosi s 22 naslova prvaka, čak devet više od drugoplasiranog CSKA, no trenutačno su tek sedmi na ljestvici, ali s minimalnim zaostatkom od samo tri boda za trećeplasiranim Dinamom. Pred kraj sezone, sa sedam preostalih kola, Slišković će svoj debi kao glavni trener imati u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Rusije protiv Zenita, zakazanoj za 17. travnja. 

Spartak je u prvom susretu kao domaćin poražen rezultatom 2:1. Ovo je za Sliškovića prilika da pokaže svoje sposobnosti u ulozi glavnog trenera, nakon što je većinu karijere proveo kao asistent i trener mlađih kategorija. 

Bio je u stručnom stožeru Zrinjskog, libanonskog Al-Ansara, kineskog Qingdao Jonoona te u kadetskoj reprezentaciji BiH. Kao igrač, nosio je dres Zrinjskog i Željezničara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.