POLUFINALE LIGE PRVAKA

Poznati sastavi za večerašnji okršaj: Kejn predvodi Bajern, Anćeloti donio (ne)očekivanu odluku za Modrića

Večeras se sastaju jedni od najvećih evropskih klubova kako bi izborili mjesto u finalu na Vembliju

Anćeloti i Tuhel. AP

Di. R.

30.4.2024

Bajern Minhen dočekuje Real Madrid u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Večeras se sastaju jedni od najvećih evropskih klubova kako bi izborili mjesto u finalu na Vembliju.

Bajern i Real Madrid nisu stranci u ovom takmičenju. Zapravo, to je najčešći dvoboj u historiji Lige prvaka, a Real Madrid je posljednji put trijumfovao protiv Bajerna u polufinalu 2018. godine na putu ka osvajanju svoje 13. titule u Kijevu.

Anćeloti (Ancelotti) i Tuhel (Tuchel) su otkrili karte pred ovu sjajnu utakmicu. 

Italijanski strateg nije želio mnogo mjenjati pa je na teren poslao skoro istu postavu kao u četvrtfinalnoj utakmici protiv Mančester Sitija. 

Jedini igrač koji nedostaje iz tog susreta je Dani Karvahal (Carvajal). On nije na raspolaganju treneru Reala zbog akumuliranih žutih kartona. 

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić je ostao na klupi uprkos nekim najavama da bi mogao igrati od prve minute u Minhenu.

Real Madrid: Lunjin (Lunin), Vaskez (Vazquez), Načo (Nacho), Ridiger (Rudiger), Mendi (Mendy), Čuameni (Tchouameni), Kros (Kroos), Valverde, Belingem (Bellingham), Rodrigo (Rodrygo), Vinisijus (Vinicius).

Tomas Tuhel je također na teren posalo skoro istu ekipu kao u četvrtfinalnoj utakmici protiv Arsenala. 

Tomas Miler se ponovo vratio u početni sastav, a njemu je svoje mjesto ustupio Gereiro (Guerreiro).

Bajern Minhen: Nojer (Neuer), Kimih (Kimmich), Kim, Dajer (Dier), Mazraui (Mazzraoui), Gorecka (Goretzka), Lajmer (Laimer), Sane, Miler (Muller), Musiala, Kejn (Kane).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.