PROMJENE NA ALIJANC ARENI

Bajern našao zamjenu za Tuhela: Bivši trener Mančester junajteda stiže u Minhen

Vjeruje se da Bajern vidi Ragnika kao osobu koja može obnoviti uspjeh u klubu

Ralf Ragnik. Platforma X

Di. R.

1.5.2024

Bajern Minhen će se na kraju sezone rastati sa trenutnim trenerom Tomasom Tuhelom (Thomas Tuchel), a kao glavni kandidat da ga zamijeni na njegovoj poziciji navodi se nekadašnji trener Mančester junajteda Ralf Ragnik (Ragnick).

Bajern mora napraviti promjene

Kako prenose Njemački mediji, pregovori između Bajerna i selektora Austrije su prošli jako dobro i pitanje je vremena kada će cijela stvar biti zvanična. 

Podjsetimo, Ragnik je potvrdio da su ga prošle sedmice kontaktirali čelni ljudi Bajerna, pri čemu je istakao da ga minhenski velikan želi kao zamjenu za Tuhela na kraju sezone.

Vjeruje se da Bajern vidi Ragnika kao osobu koja može obnoviti uspjeh u klubu, nakon što je Bajer Leverkuzen zaustavio njihov niz od 11 uzastopnih osvojenih naslova u Bundesligi.

Austrijanca ne zanima novac

Ragnik trenutno priprema Austriju za predstojeće Evropsko prvenstvo u Njemačkoj. Vjeruje se da je on zainteresovan za ovu ulogu jer je to prilika da preoblikuje stvari tokom perioda opće konfuzije u klubu.

Bajern ne vodi pregovore s drugim menadžerima i očekuje se da će odluka biti donesena do kraja sedmice.

Austrijanac je prošle sedmice naznačio da njegovu odluku neće motivisati novac.

-To mi uopće nije bitno. Za mene se radi o drugim stvarima: mogu li napraviti razliku? Postoji li šansa za razvoj tima i postizanje uspjeha? - rekao je Ragnik.

Podsjetimo, Ralf je imao šestomjesečni mandat kao privremeni menadžer Mančester junajteda tokom sezone 2021-22, a u svojoj karijeri je bio i na čelu Ulma, Štutgarta, Hanovera, Hofenhajma, Šalkea i RB Lajpciga.

Njemački mediji su također pisali o tome kako će Bajern morati izdvojiti čak 15 milijuna eura za dovođenje Ralfa. Austrijski savez očigledno ne želi pustiti Ragnika da ode u Bajern bez ozbiljne naknade.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.