LEGENDARNI NAPADAČ

Del Piero pohvalio igrača koji je srušio PSG: On igra na drugom nivou

Niklas je postigao tri gola u ovoj sezoni Lige prvaka, a u okviru Bundeslige bio je strijelac 12 puta

Del Piero. AP

Di. R.

3.5.2024

Borusija Dortmund je u prvoj utakmici polufinala Lige Prvaka pobijedila Pari Sen Žermen rezultatom 1:0, i tako prišla na korak do velikog finala na Vembliju.

Jedini pogodak na tom susretu postigao je njemački napadač Niklas Fulkrug (Niclas Füllkrug) i tako donio veliku pobjedu svojoj ekipi pred domaćim navijačima.

Italijan oduševljen 

Legendarni italijanski napadač Alesandro Del Piero (Alessandro) je u jednoj emisiji, gdje radi kao stručni komentator, pohvalio Fulkruga za njegovu sjajnu igru ove sezone.

-Ponekad nemate energiju, prostor ili kvalitetu da biste igrali iz zadnje linije. Onda igrajte dugu loptu. Fulkrug se može boriti i sačuvati loptu, tako saigračima daje priliku da mu se priključe. Borusija je to učinila. Također, on je prava opasnost u šesnaestercu, pravi napadač.

Del Piero je nastavio jako lijepo govoriti o njemačkom napadaču.

- Vidjeli smo njegov pogodak, ali u prvom poluvremenu je imao još jednu priliku u kojoj je mogao šutirati, ali je mirno dodao loptu Sabiceru (Sabitzer). Prekrasno dodavanje. Po meni, ovaj tip igra na drugom nivou. Nije tako brz ni moćan, ali je jako učinkovit. Fulkrug je podcijenjen - izjavio je Del Piero.

Jako dobra forma

Podjsetimo, Fulkrug je u Borusiju došao 2023. godine iz Verder Bremena, i od tada je upisao 30 nastupa i postigao 12 golova u žutom dresu.

Niklas je postigao tri gola u ovoj sezoni Lige prvaka, a u okviru Bundeslige bio je strijelac 12 puta

Njegov ugovor sa Borusijom ističe na ljeto 2026. godine, a vrijednost Fulkruga se procjenjuje na 15 miliona eura.

Fulkrug igra sjajno i za reprezentaciju Njemačke gdje je u 15 nastupa postigao 11 golova, i sigurno ga treba očekivati na predstojećem Evropskom prvenstvu u junu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.