PROMJENE U LONDONU

Vest Hem dovodi bivšeg trenera Real Madrida: Mojes nezadovoljan postupcima kluba

Dok traje potraga za novim trenerom, Vest Hem se raspada i na terenu i izvan njega

Lopetegi. AP

Di. R.

6.5.2024

Prema informacijama koje prenose mediji u Britaniji, Vest Hem je postigao usmeni dogovor sa Đulen Lopetegijem (Julen Lopetegui), koji bi trebao zamijeniti Dejvida Mojesa (David Moyes) na kraju sezone. 

Čija je zadnja?

Vlasnik Vest Hema, Dejvid Salivan (David Sullivan) lično je vodio pregovore sa Lopetegijem, koji bi trebao zamijeniti Mojesa kao glavni trener ekipe na kraju sezone.

Uprkos tome sportski direktor ovog tima Tim Stajten (Steidten) je imao drugačiju želju, a to je da dovede trenera iz Sportigna Rubena Amorima. 

Amorim ima sjajnu sezonu sa Sportingom iz Lisabona i njegova ekipa je prije nekoliko dana proslavila 20. titulu prvaka Portugala.

Podsjetimo, Bajern Minhen i Milan su također bili povezani sa dovođenjem Lopetegija, ali izgleda da je sada odlučeno koga će Hulen preuzeti iduće sezone.

Sportski direktor ekipe se složio da se drži podalje od svlačionice do kraja sezone, a Mojes je izuzetno nezadovoljan što klub traži njegovu zamjenu dok je on još uvijek na poslu.

Užasna forma Vest Hema

Dok traje potraga za novim trenerom, Vest Hem se raspada i na terenu i izvan njega.

U međuvremenu, Vest Hem je primio pet golova protiv Čelzija i protiv Kristal Palasa u proteklom mjesecu. Mojesova ekipa nema pobjedu još od aprila kada su savladali Vulverhempton rezultatom 2:1.

Mojes je prvi put bio trener "Čekićara" 2017. godine, kada je tim bio u zoni ispadanja, osiguravajući opstanak u Premijer ligi prije nego što je otišao tog ljeta po isteku ugovora.

Bivši menadžer Mančester junajteda se onda vratio u decembru 2019. godine, dolazeći umjesto Manuela Pelegrinija (Pellegrini) koji je ekipu ostavio u zoni ispadanja.

Škot je vodio Vest Hem do pozicija 16, 6, 7 i 14 u Premijer ligi.

Također su stigli i do polufinala Evropske lige 2022. godine, i osvojili su Konferencijsku ligu 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.