FUDBALSKA PIJACA

Sve po starom: Barcelona želi vratiti igrača kojeg su prodali prije nekoliko godina

Ćavi je ove sezone upisao 42 nastupa za Lajpcig pri čemu je postigao 9 golova i dodao 15 asistencija

Ćavi Simons. AP

Di. R.

11.5.2024

Barcelona je zainteresovana za dovođenje Ćavija Simonsa (Xavi) iz Pari Sen Žermena. Taj igrač je nekada bio član čuvene Barsine omladinske škole.

Barsa traži dogovor

Mladi Simons je ove sezone igrao sjajno na pozajmici u Lajpcigu i tako privukao interes ekipe koja ga je prodala prije nekoliko godina.

Međutim, katalonski klub ne može ispuniti zahtjeve PSG za 100 miliona eura, koliko bi iznosio trajni transfer, i razmatraju mogućnost pozajmice veznog igrača.

Uprkos kompleksnom i teškom odnosu između Barcelone i Pariza, Simons ima ugovorno pravo birati svoje odredište za narednu sezonu. Ova odredba potencijalno otvara put za povratak ovog fudbalera u svoj matični klub.  

Jako dobra sezona

Ćavi je ove sezone upisao 42 nastupa za Lajpcig pri čemu je postigao 9 golova i dodao 15 asistencija.

Njegove predstave su privukle interes Barcelone, koji je nazvan "Ćavi" po trenutnom treneru Barcelone, Ćaviju Ernandezu (Xavi Hernandezu).

Simons i njegovi predstavnici su zakazali sastanak sa predsjednikom PSG, Naserom Al Kelafijem (Nasser Al Khelaifi), kako bi razgovarali o njegovom prelasku na pozajmicu u Barcelonu.

S obzirom da su pregovori već u toku i da su ambicije igrača usklađene sa ambicijama Barcelone, postavljen je temelj za značajno poglavlje u karijeri Simonsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.