ISTIČU IM UGOVORI

Nisu ih uspjeli zadržati: Liverpul ostaje bez dva bitna igrača na kraju sezone

Klub sa Enfilda je u jednoj objavi na društvenim mrežama oprostio od ovih fudbalera

Matip i Tijago. Platforma X

Di. R.

17.5.2024

Liverpul je potvrdio da će na kraju sezone klub napustiti Tijago Alkantara (Thiago Alcantara) i Džoel Matip (Joel). Njima dvojici će isteći ugovori i oni će postati slobodni igrači.

Klub sa Enfilda je u jednoj objavi na društvenim mrežama oprostio od ovih fudbalera.

- Alkantarin boravak sa "Redsima" će doći kraju ovog ljeta po isteku njegovog ugovora. Zaista poseban igrač. Hvala za sve Tijago - pisalo je u objavi,.

Druga objava je također jako slična a vezana je za Matipa.

- Džoel Matip će se oprostiti od "Redsa" ovog ljeta nakon osmogodišnjeg perioda u kojem je pomogao klubu u nekim od najboljih trenutaka modernog fudala.Hvala za sve, Džoel - pisalo je u objavi.

Tijago je došao u Liverpul 2020. godine iz Bajern Minhena i odigrao je 98 utakmica za Liverpul na kojima je postigao šest golova.

Matip je u ekipu stigao 2016. godine iz Šalkea. Odigrao je 201 utakmicu za Liverpul.

- Ovo je bilo osam divnih godina ovdje u Liverpulu - rekao je 32-godišnjak.Imao sam privilegiju biti dio uzbudljive historije sa sjajnim trenerom i nevjerojatnim timom u izvanrednom klubu. Ostvarili smo velike stvari i imamo najbolje navijače na svijetu.

Tijago i Matip nisu jedini koji napuštaju Enfild ove sezone, jer će Liverpul ostati i bez glavnog trenrera Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) nakon devet godina na čelu ekipe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.