OSTALI SPORTOVI

Red Bull Cliff Diving održan u Teksasu: Sljedeća stanica – Mostar

Piše: (A. S.)

5.9.2017

Odbrojavanje do dolaska najboljih svjetskih skakača i skakačica u našu zemlju može početi: proteklog vikenda takmičili su se u Teksasu (Texas), a za nepune dvije sedmice - 15 i 16. septembra - svoje nevjerovatne akrobatske skokove izvodiće sa Starog mosta u Mostaru.

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima po našem vremenu, na liticama Hel's Gejta (Hell's Gate), na jezeru Posum Kingdom (Possum Kingdom) u Teksasu, održano je četvrto takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017.

I ova, kao i prethodne tri stanice, donijela je dosta iznenađenja i preokreta.

Sjajnim skokom u finalnoj seriji do pobjede je došao Blejk Oldridž (Blake Aldridge, UK), a slijedili su ga Jonatan Paredes (Jonathan Paredes, Meksiko) na drugom i Dejvid Kultari (David Colturi, SAD) na trećem mjestu.

Oldridž je ovom pobjedom izbio na čelo ukupnog poretka, njegov zemljak Gari Hant (Gary Hunt) je sada drugi, Paredes treći, dok je Orlando Duke (Duque, Kolumbija) s prvog pao na šesto mjesto.


U takmičenju žena dominirala je aktuelna prvakinja Rianan Iflend (Rhiannan Iffland, Australija), ubilježivši treću pobjedu ove sezone.

Drugo mjesto pripalo je Adriani Himenez (Jimenez, Meksiko), a treće Heleni Merten (Australija).

Identičan je redoslijed i u ukupnom poretku prvenstva žena, no Iflend je sada velikih 170 bodova ispred Himenez, tako da bi dobrim rezultatom u Mostaru mogla zapečatiti titulu.

Red Bull Cliff Diving karavan 15 i 16. septembra po treći put stiže u grad na Neretvi, na pretposljednju stanicu sezone, koja bi - s obzirom na stanje u poretku u obje konkurencije - mogla biti presudna u utrci za titule.

Ono što se sa sigurnošću može očekivati jeste vrhunski sportski spektakl na Starom mostu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.