OSTALI SPORTOVI

Kickboxing klub “Mirza team” već ima svjetskog šampiona, ali i stvara buduće prvake

A. S.

25.10.2017

Od aprila ove godine u Sarajevo egzistira Kickboxing kluba “Mirza team”, gdje 20 vrijednih sportista trenira u nadi da će u budućnosti zlatnim slovima ispisati ovaj sport na sceni u Bosni i Hercegovini i Evropi.

Jedan od njih je već ispisao, riječ je o Mirzi Pramenkoviću, svjetskom juniorskom kikboks prvaku iz Dablina, koji više od šest mjeseci trenira ovu veselu i mladu sportsku družinu s kojim je i ekipa portala Avaz.ba provela skoro 120 minuta.


Vrhunski rezultati

Dok je kamera snimala najzanimljivije detalje, dvoranom su se prolamali udarci budućih šampiona BiH u kickboxingu. 

- Od dosta boraca koji treniraju u našem klubu, očekujemo vrhunske rezultate. Nadamo se da ćemo se u najboljem svjetlu predstaviti na takmičenjima. Ujedno, i Kerim i ja se pripremamo za profesionalne borbe koje nas uskoro očekuju – kazao je svjetski šampion i predsjednik ovog kluba Mirza Pramenković, koji je prošle godine postao svjetski šampion i za Bosnu i Hercegovinu osvojio zlatnu medalju u Irskoj. 

U stvaranju novih šampiona, Mirzi vrijedno pomaže i trener Kerim Vranešić, koji je kroz rad sa Pramenkovićem, izrastao u vrhunskog stručnjaka.


- Pozivam sve mlade da nam se priključe. S nama mogu raditi i dječaci i djevojčice od sedam do 18 godina. Svi su dobrodošli, a mogu nas kontaktirati putem zvanične Facebook stranice Kickboxing kluba "Mirza team". Pripremamo se za takmičenja i svi nam se mogu priključiti - kaže Vranešić.

Dok smo snimali ove kadrove, u dvorani su pored trenera radili budući asovi: Ermin Pramenković, Amel Pramenković, Edvin Čehić, Ahmed Lokvančić, Ahmed Đanko, Ibrahim Varnica, Mirza Balić, Semir Bjelić, Vedad Musa, Kerim Omerbegović, Adnan Husić, Nedim Arnautović, Admir Gađo, Adi Suljević, Dženan Boloban, Eldin Cico, Halil Fejzić, Imad Milić, Sabahudin Konjević, Sanel Fehratović, Harun Kadrić, Rijad Berberović...

Velike želje

- U ovom klubu treniram od samog početka. Imam veliku želju i motivaciju da “Mirza team” predstavim u najboljem svjetlu. Pozivam sve da nam se pridruže – kaže Ermin Pramenković.

U klubu trenira i Ahmed Lokvančić, koji ima šest i po godina. O ovom uspješnom kolektivu računa vodi i direktor Ismir Iko Pramenković, kao i uspješna kompanija "BH Telecom", koja je sponzor kluba.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.