IZAZOVI

Policija tokom hapšenja NFL igrača, kao da smo se hrvali s medvjedom, on ne reagira na elektrošoker

Nas trojica mu ništa nismo mogli

Viler: Ostao bez ugovora. Twitter

N. Demirović

2.2.2021

Poznati NFL igrač Čed Viler (Chad Wheeler, 27) ostao je nedavno bez angažamana u Sijetl Sihoksima pošto je optužen za nasilje u porodici, a bio je i uhapšen krajem januara.

Policajci koji su ga hapsili su opisali koliko je bilo teško savladati poznatog igrača, pošto su ga njih trojica jedva obuzdali, a poslije su govorili da se osjećaju kao da su se hrvali s medvjedom.

Viler zvanično ima 142 kilograma, a visok je dva metra. Policija je 22. januara primila poziv o svađi, a kada su došli na lice mjesta, zatekli su njegovu djevojku teško povrijeđenu, a onda su ga pokušali obuzdati.

- Kada sam ga dohvatio, jasno se osjetilo koliko je jak i da ga uopće nije lako pomjeriti. Sva trojica nas, a teški smo više od 300 kilograma, smo bili na Čedu, a ja sam osjetio kako se diže, kao da ustaje da ide. Toliko je veliki da je zauzeo cijelo kupatilo i uzduž i poprijeko, a uspio je da se pridigne uz malo napora - ispričao je jedan policajac.


Viler: Opružen za nasilje. Twitter

Prema izvještaju, Viler nije htio da sarađuje pa su policajci upotrijebili šoker na njemu, ali ni to nije imalo efekta. Potom je nastao problem i oko stavljanja lisica.

- Čed je toliko jak da je čak sa nama trojicom uspjevao da se kreće okolo i spriječi nas da mu stavimo ruke iza leđa - prepričavaju policajci.

Na kraju su nekako uspjeli da ga privedu, ali su se uplašili da zbog svoje veličine neće stati u automobil, pa su pozvali maricu da ga preveze.

Viler je uhapšen, pa pušten uz kauciju od 400.000 dolara. Sijetl mu je potom uručio otkaz, a igrač se izvinio, i rekao da mu je neopisivo žao i dodao da ide u privremenu penziju kako bi potražio profesionalnu pomoć.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.