NESRETNA O'BRAJAN

Operirana američka skijašica koja je doživjela dvostruki lom noge

Pala na jučerašnjem veleslalomu

O'Brajan: Stravična povreda. AFP

A. V.

8.2.2022

Nesretna 24-godišnja američka skijašica Nina O'Brajan (O'Brien) doživjela je dvostruki lom noge pri padu na ženskom veleslalomu održanom u ponedjeljak na Zimskim olimpijskim igrama, objavili su iz Američkog skijaškog saveza.

O'Brajan je pala dvije kapije prije cilja druge vožnje, udarila u zastavicu pritom izgubivši obje skije i velikom brzinom uklizala u ciljni prostor, gdje joj je potom dugo vremena ukazivana pomoć prije nego što je prebačena u bolnicu u Janćingu. Tamo su joj liječnici dijagnosticirali lom lijeve natkoljenične i potkoljenične kosti te je odmah podvrgnuta operativnom zahvatu.

- Inicijalni stabilizacijski zahvat uspješno su izveli lokalni ljekari koji su joj pružili izvrsnu skrb. Po povratku u Sjedinjene Američke Države bit će podvrgnuta daljnjim pretragama - stoji u priopćenju Američkog skijaškog saveza, prenosi Hina.

Oglasila se i Nina O'Brajan putem Instagrama.

- Stalno vrtim situaciju u glavi, želeći da sam drugačije prošla nekoliko zadnjih vrata. No, tu smo gdje smo. Operacijom mi je prošle noći stabilizirana potkoljenična kost jer sam, nažalost, imala otvoreni prijelom. Ostalo će biti popravljeno kod kuće, ali zasad sam u odličnim rukama - izjavila je O'Brajan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.