PRVA UTAKMICA

Rukometni "Zmajevi" večeras igraju meč baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Portugala

Utakmica između Portugala i BiH u portugalskom Guimarešu počinje od 20 sati i 30 minuta

Rkometna reprezentacija BiH. Rukometna reprezentacija BiH

R. K.

9.5.2024

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će igrati svoj prvi meč baraža protiv Portugala.

Naime, ovaj dvomeč baraža igra se u okviru odlaska na Svjetsko prvenstvo početkom 2025. godine, a domaćini prvenstva će biti Hrvatska, Danska i Norveška.

Bh. reprezentativci su jučer otputovali u Portugal, a mnogi ulogu favorita u ovom duelu daju domaćinu, čega je svjestan i novoizabrani selektor reprezentacije Damir Doborac.

 - Znamo s kim igramo i ne treba trošiti riječi o njima. Međutim, imamo i mi svoje adute, zvijezde, igrače koji mogu mnogo pokazati. Vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti. Kad uzmemo naše i rezultate Portugala, oni su na papiru favoriti, ne bježimo od toga. Međutim, ponavljam, i mi imamo svoje adute. Uskraćeni smo s vremenom, ali iskreno nadam da ćemo dati maksimum što se tiče tog pristupa. Ako budu bolji, pružit ćemo im ruku. Potrudit ćemo se da ne dozvolimo da nas ne dobiju baš tako lako. Imamo i mi želju da se što bolje predstavimo - rekao je selektor reprezentaije BiH.

Meč između Portugala i Bosne i Hercegovine igra se u dvorani "Pavilhao Desportivo Undade Vimaranense" u gradu Guimarešu.

Svi ljubitelji rukometi i navijači BiH, koji nisu u mogućnosti pratiti meč s tribinama, imat će priliku gledati uz direktan TV prijenos na Face TV-u, a meč počinje od 20 sati i 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.