GUŽVA U AUSTRALSKOM GRADU

Đokovićevi navijači na ulicama Melburna čekaju nove vijesti, zabilježeni incidenti, reagirala i policija

Dok Novak čeka odluku, srbijanski navijači u Melburnu, gdje se po lokalnom vremenu bliži ponoć, i dalje su na ulicama grada

M. K.

10.1.2022

Srbijanski navijači na ulicama Melburna - Avaz
Srbijanski navijači na ulicama Melburna - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ministar za imigrantska pitanja u Australiji, Aleks Houk (Alex Hawke), nije donio odluku o deportaciji Novaka Đokovića koji će danas biti slobodan čovjek, a konačna odluka možda donesena već narednog dana.

Podsjetimo, Đoković je dobio je Vladu Australije pred Federalnim i porodičnim sudom u Melburnu, ali advokat ministra unutrašnjih poslova za imigracije istakao je na kraju suđenja da on ima diskreciono pravo da ponovo ukine vizu Novaku Đokoviću na osnovu "prijetnje po javno zdravlje".

Dok Novak čeka odluku, srbijanski navijači u Melburnu, gdje se po lokalnom vremenu bliži ponoć, i dalje su na ulicama grada, a do sad su uglavnom bili na lokacijama blizu suda gdje je Đoković bio na saslušanju, te ispred hotela za imigrante gdje je proveo sate i sate čekajući presudu.

Zabilježeno je i nekoliko incidenata pa je policija morala da upotrijebi suzavac, a simpatizeri Đokovića vrijeme provode uglavnom skandirajući ime srbijanskog tenisera, uz muziku i narodne pjesme.

Agencija AFP objavila je mnoštvo fotografija s ulica Melburna na kojima se vide fanovi prvog reketa svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.