AKAPULKO

Nadal: Zverev je zaslužio da ga diskvalificiraju jer se tako ne možeš ponašati

Milioni djece gledaju te mečeve.

Rafael Nadal. Arhiva

G. Š.

24.2.2022

Izbacivanje njemačkog tenisera Aleksandra Zvereva (Alexander) s ATP turnira u Akapulku komentirao je Rafael Nadal, prenosi SN.

- Suosjećam s Aleksanderom s kojim imam dobar odnos, rekao je Nadal i dodao:


Saša je svjestan svega

- Na kraju je zaslužio da ga diskvalificiraju jer se tako ne možeš ponašati. Milioni djece gledaju te mečeve. Mislim da je Saša svjestan svega i da će iz toga izvući neku pouku, kao i neki drugi mladi igrači koji ponekad izgube živce na terenu.

Njemački teniser je izbačen nakon što je u meču parova s brazilskim asom Marcelom Melom naprosto poludio. Zverev i Melo su poraženi od Britanca Glasspoola i Finca Heliovaare (2-6, 6-4, 6-10). Zverev je živce izgubio pri kraju "match tie-breaku", nakon lopte za koju je smatrao da je krivo dosuđena.

- Pogledaj gdje je odskočila, 8-6 u "tie-breaku"… Je****, to je tvoja je**** linija. Je**** idiote, derao se Nijemac na sudiju.

No, to je bio samo uvod. Kad je meč završio, Zverev je reketom tri puta snažno udario u stolicu na kojoj je sjedio sudija.


Nadam se da sankcije neće biti teške

Ubrzo nakon ispada Zverev se izvinio za svoje ponašanje.

- Pročitao sam njegovu izjavu i za mene je to pozitivan korak, priznaje krivicu i izvinjava se. Nadam se da to neće ponoviti i da ćemo ga brzo vidjeti. Razumijem frustracije na terenu i da u takvom stanju želite razbiti reket, i ne kritiziram to više nego li je potrebno, iako mi se to ne sviđa. Ali pokazati nepoštovanje prema glavnom sucu i linijskim sucima, to je nešto drugo

Na pitanje kakva bi bila prikladna kazna za Zvereva, Nadal je rekao:

- Ne bih ulazio u to. Ko sam ja da o tome pričam. Postoji organizacija koja o tome odlučuje, a to je ATP. Nadam se da sankcije neće biti teške, ali kao ljubitelj sporta razumijem da se ovakve stvari ne smiju ponavljati jer on mora zadržati pozitivne vrijednosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.