INTRIGANTNI AUSTRALIJANAC

Ja sam najneprofesionalniji teniser, a mogao sam osvojiti Vimbldon

Kirjos je u podkastu kod poznatog jutjubera Logana Pola kazao da je imao svoju šansu da se domogne grend slem trofeja prošle godine

Kirjos: Opušteno shvata svoju profesionalnu karijeru. Twitter

N. R.

22.2.2023

Australijski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) kaže da prilično opušteno shvata svoj pristup profesionalnoj karijeri.

Kirjos je u podkastu kod poznatog jutjubera Logana Pola (Paul) kazao da je imao svoju šansu da se domogne grend slem trofeja prošle godine kada je Novak Đoković osvojio Vimbldon u četiri seta.

Nik je tada do finala prošao pošto se Rafael Nadal povukao zbog povrede, ali je Australijanac u svakom slučaju igrao veoma dobro.

- Rekao bih da sam ja vjerovatno najneprofesionalniji teniser. Ne zagrijavam se prije mečeva, nemam trenera i slično. To je sve što sam znao od kada sam imao sedam godina. Prošle godine je bila odlična šansa da stignem u finale i postignem stvari koje ostaju vječne - kazao je Kirjos.

Ispričao je da bi se vjerovatno povukao na bar godinu ili dvije, da je savladao Novaka u finalu, a dobro je krenuo i dobio je jedan set.

- Mislim da mogu da osvojim grend slem. Na Vimbldonu sam bio tu, na dva seta od titule. Osvojio sam prvi set, a onda sam rekao "to je to", poslije čega nisam ostao u momentu, a on se potpuno pribrao - zaključio je Kirjos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.