ŠVICARSKI TENISER

Vavrinka u Banjoj Luci: Sretan sam i uzbuđen pred početak turnira

Nikada nije lako doći daleko na bilo kom turniru, ali svake sedmice imam novu priliku, rekao je Vavrinka

Stan Vavrinka. Miomir Jakovljević / Ringier

H. J. I.

16.4.2023

Švicarski teniser Stan Vavrinka (Wawrinka) održao je press konferenciju pred početak ATP 250 turnira u Banjoj Luci.

- Mislim da sam u Monte Karlu igrao dosta dobro. Dobio sam igrača iz Top 30 u svijetu, izgubio od Frica iako sam imao svoje šanse i u tom meču. Sad želim biti bolji i igrati bolje, ali sretan sam i sa trenutnom formom. Svaki dan pokušavam da napredujem, treniram naporno kako bih bio u što boljoj poziciji na terenu, ali mislim da generalno igram dobro. Ove godine sam pobijedio nekoliko igrača koji su među najboljima i nadam se da ću uspjeti da dobijem još mečeva u sljedećim mjesecima - rekao je Vavrinka i dodao:

- Nikada nije lako doći daleko na bilo kom turniru, ali svake sedmice imam novu priliku. Sretan sam što sam ovdje po prvi put. Za mene je sjajno nakon toliko godina vidjeti neko novo mjesto, novi turnir, tako da sam uzbuđen da počnem turnir sutra.

Vavrinka je jedan od favorita za osvajanje turnira, a na press konferenciji je odabrao i najboljeg tenisera svih vremena.

- Zavisi na šta mislite kada me pitate ko je najbolji svih vremena. Ako gledamo rezultate i trofeje kada se sve završi, mislim da će Novak biti ispred svih - rekao jeŠvicarac.

Vavrinka će u prvom kolu snage odmjeriti protiv Francuza Van Asschea.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.