TENIS

Wimbledon: Džumhur nemoćan protiv Bedenea

Piše: N. Kreštalica

5.7.2017

Damir Džumhur je u meču protiv britanskog tenisera Aljaža Bedenea poražen sa ukupnim rezultatom 3:1 u setovima u najslavnijem i najpopularnijem teniskom takmičenju na svijetu.

Nakon što je u prethodnoj rundi izbacio Argentinca Renza Oliva sa ubjedljivih tri nula u setovima, naš teniser je snage odmjerio sa britanskim teniserom. Bedene je u prethodnoj rundi bio bolji od Hrvata, Ive Karlovića.

Ovo je bio prvi duel ova dva tenisera a favorit je bio Bedene koji je i bolje plasiran na ATP listi. Slovenac sa britanskim pasošem zauzima 58. a naš Damir 83. mjesto. U prvom setu Bedene je bio kvalitetniji protivnik i slavio je sa 6:3 u gemovima. Drugi set, druga priča. Damir se „probudio“ i uzvratio Bedeneu identičnim rezultatom 6:3 i tako izjednačio na 1:1.

Treći set je bio itekako uzbudljiv. Nakon uvodna dva gema, Damir je uzeo break i tako poveo sa 2:1 u gemovima. Ipak, uslijedio je ekspresan odgovor naturaliziranog Britanca koji je uvezao dva gema i poveo sa 3:2. Do kraja seta Bedene je ipak bio kvalitetniji te je treći set priveo u svoju korist sa 6:3 i tako poveo 2:1 u setovima.

Četvrti set je bila posljednja prilika za našeg tenisera da ostane u ovom meču. Ipak, naš najbolji teniser nije mogao uraditi mnogo protiv kvalitetnijeg protivnika, pa je Bedene slavio u ovom setu sa 6:3 te tako slavio sa ukupnih 3:1 u setovima.

Bedene-Džumhur 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:3)

U narednoj rundi Bedene će igrati protiv Mullera koji je 16. nosilac turnira.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.