TENIS

Poznat turnir u 2018. na koji se vraća Đoković na teren?

Avaz.ba

13.8.2017

ATP Auckland jedan je od prvih turnira u godini, ali ne privlači veliku pažnju onih vrhunskih tenisera, koji se uglavnom opredijeljuju za egzibicione mečeve.

Grad na Novom Zelandu ima turnir iz kategorije 250 i prema pisanju tamošnjih medija Novak Đoković bit će glavna meta organizatora. 

Srbijanski teniser je zbog povrede lakta morao obustavi sve u ovoj sezoni, pa je odlučio da ne igra više u 2017. godini.

Predsjednik turnira Carl Budge nije rekao tačno imena koje će turnir pokušati da privoli, ali je kazao da to neće biti tipični igrači koji su prije igrali na njemu.

Ciljamo dvojicu igrač koji se nalaze oko desetog mjesta i želimo da budemo inovativni i da to budu neka nova lica - rekao je Budge za "Herald".  

Đoković će naknadono u toku godine objaviti svoj raspored za početak nove sezone, a turnir na Novom Zelandu izgleda prilično primamljivo, s obzirom na lokaciju i igrače koji će igrati.

Među kandidatima, nalaze se Dominic Thiem, David Goffin, kao i Alexandar Zverev. 

Ove godine turnir je osvojio Amerikanac Jack Sock, a naredne na programu je od 1. do 13. januara, uključujući i kvalifikacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.