TENIS

Nadal o Novaku i Rogeru: Žao mi ih je, ali ja sam propatio više od svih njih

Avaz.ba

17.8.2017

Prvi igrač svijeta Rafael Nadal ima idealnu priliku da učvrsti svoju poziciju u vrhu svjetskog tenisa zbog same činjenice da su njegovi najveći rivali Novak Đoković i Roger Federer, ali i Murray, Wawrinka i Nishikori trenutno povrijeđeni i pitanje je kada će se vratiti na teren.

Sve što sada doživljavaju, prije svih Novak, dogodilo se Nadalu koji je zbog povreda oba koljena napravio višemjesečnu pauzu i prekinuo trijumfalni niz na vodećim turnirima - propustio šest Grand slamova za 13 godina. 

Poslije plasmana u treće kolo Cincinnatija pobjedom protiv Richarda Gasqueta, Nadala su novinari pitali kako on vidi aktuelni trenutak zbog povreda pomenutih igrača. 

- Bio sam u toj poziciji u kojoj su svi oni sada. Znam da im je teško, veoma mi je žao zbog toga i svima želim brz i uspješan oporavak - počeo je Španac.

Nadal je podvukao da je njemu bilo teže nego svima njima.

- Ali u isto vrijeme, reći ću vam da Roger nije imao mnogo povreda tokom karijere, to isto važi i za Novaka, Andya i Stana. Mislim da niko od njih nije imao veće probleme sa povredama u karijeri. Ja sam jedini od igrača iz vrha koji je zbog povreda propuštao nekoliko najvažnijih turnira. Više nego svi oni i znam koliko je to teško. Jedina stvar koju možete u tim trenucima da uradite je da prihvatite situaciju i da gledate pozitivno - zaključio je Rafa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.