TENIS

Šarapova sama sebi pucala u nogu i ispala s US Opena

Avaz.ba

4.9.2017

Kraljevski tretman koji je imala na US Openu, iako je 145. teniserka svijeta, i nakon što se vraća poslije suspenzije zbog dopinga, nije pomoglo Mariji Šarapovoj (Maria Sharapova) (30) u 4. kolu US Opena. 

Latvijka Anastasia Sevastova (Anastasija Sevastova) (27) slavila je 5:7, 6:4, 6:2.

Sve mečeve igrala je na centralnom terenu, sve u večernjem terminu, na šta se Karolina Voznjacki (Caroline Wozniacki) otvoreno požalila. Šarapova je uvijek bila omiljena u Njujorku, njen povratak nakon 15-mjesečne suspenzije dočekan je pozivnicom i oduševljenjem, ali Ruskinja je završila ovogodišnju avanturu na US Openu. 

Maksimalno rizična igra, koja je prolazila u prva tri kola, nije joj se isplatila protiv Sevastove. Šarapova je imala čak 51 neprisiljenu pogrešku uz 42 winnera, omjer koji u 99 posto slučajeva nije dovoljan za pobjedu. Nakon što je vodila 4:1 u prvom setu, dopustila je Latvijki da se vrati, ali je uspjela dobiti set 7:5., piše index.hr.

I to je bilo sve što je Šarapova odigrala. Mudra Sevastova spasila je brejk loptu u drugom gemu drugog seta i više se nije osvrtala. Mariji nije pomogla ni pauza za WC od čak šest minuta nakon trećeg seta, koji je odmah započela sa zaostatkom od duplog brejka 0:3. Zvala je i medical timeout zbog žuljeva na ruci, što je malo dekoncentriralo Sevastovu. Uspjela je vratiti jedan brejk, ali to je bilo sve i morala je priznati poraz. 

- Očito je da je nedostatak mečeva došao na vidjelo. Nisam još navikla na ovakav tempo, ali hvala Bogu da neću morati ponovno na magnetnu rezonancu. Dobro je, imala sam odličnu sedmicu - rekla je Šarapova koja će na najnovijoj WTA tabeli biti oko 100. mjesta.

Sevastova će u osmini finala igrati protiv Donne Vekić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.