TENIS

Džumhur od 15:30 sati juriša na prvi ATP naslov u karijeri: Sretno, Damire...

Piše: A. SOKOLOVIĆ

24.9.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Damir Džumhur, naš najbolji teniser, danas od 15:30 sati igra drugo ATP finale u karijeri. Ovoga puta u Sankt Peterburgu, nakon što je prošlog mjeseca u Vinston-Salemu izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta (4-6, 4-6). 

Protivnik našeg tenisera koji igra u vrhunskoj formi je Italijan Fabio Fonjini (Fognini), koji je u polufinalnom duelu spasio dvije meč lopte upravo u duelu protiv Bautiste Aguta u pobjedi od 2:1 u setovima (2-6, 7-6, 7-6). 


Drugo finale

Fonjini će u meču protiv Džumhura nastojati da osvoji svoju šestu ATP titulu, dok je najboljem našem igraču ovo drugo finale.

Dodajmo, da je naš teniser je jučer u dva seta dobio Nijemca Jan-lenard Štrufa (Jan-lennard Struff) poslije sat i 21 minute igre (6-3. 7-5).

Tridesetogodišnji Italijan trenutno je 29. igrač na ATP listi, dok je Džumhur već osigurao najbolji plasman na ATP listi i čak i u slučaju poraza zauzimat će 43. mjesto. U slučaju pobjede, Džumhur će biti 40. teniser na svijetu.


Fonjini, koji je poznat po svom temperamentu, baš kao i Džumhur, u dosadašnjim duelima vodi 2:0 protiv Džumhura.

Zanimljivo, obje pobjede Italijan je ostvario u Umagu, na identičan dan 22. juni. Prvo je 2015. Fonjini dobio sa 4-6, 6-1, 6-1, dok je naredne godine meč završen u dva seta pobjedom Italijana - 6-3, 7-5.

Očekujemo da ćemo gledati sjajan meč i dodajmo da su oba tenisera u usponu forme i da upravo u Sankt Peterburgu igraju svoj najbolji teniser u karijeri.

Sve to je garancija da ćemo danas od 15:30 sati gledati vrhunski tenis, a kroz turnir u Rusiji obojica su zaslužili da igraju meč za trofej. Nadamo se da će prvi završiti u rukama našeg igrača.

Sretno, Damire...


Damir Dzumhur vs. Jan Lennard Struff 🎾🔥🎾🔥 #spbopen #atp #tennis #itstennistime #formulatx

A post shared by Formula TX Company (@formula_tx) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.