TENIS

Džumhur 36. teniser svijeta

Fena

2.10.2017

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur četvrtu sedmicu zaredom bilježi najbolje rankinge u karijeri.

Na novoj ATP listi najbolji igrač u historiji bh. tenisa od danas je rangiran na 36. mjestu.

Dvadesetpetogodišnji Sarajlija, nakon sjajnih nastupa na ATP turnirima u ruskom Sankt Peterburgu, u kojem je osvojio prvu titulu, zatim nastupa u finalu turnira u američkom Vinston Salemu, polufinalima u meksičkom Los Kabosu i kineskom Šenzenu, te plasmana u finale na ATP Challengeru u Santo Domingu i u 3. kolu US Opena, u posljednja dva mjeseca je napredovao za čak 51 poziciju.

Priliku da dodatno popravi plasman i nastavi s vrhunskim rezultatima Džumhur će imati ove sedmice na turniru iz ATP 500 serije u Pekingu, na kojem će učestvovati 32 trenutno najbolja igrača svijeta. Na startu turnira Džumhur će sutra igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, osmog igrača na ATP listi.

Napredak na ATP listi zabilježili su i Aldin Šetkić, Mirza Bašić i Tomislav Brkić. 

Šetkić je također ostvario najbolji ranking u karijeri plasmanom na 171. mjesto. Bašić je bolji za dva mjesta i nalazi se na 186. poziciji, dok je Brkić napredovao 10 mjesta i nalazi se na 258. pozicji.

Među 10 najbojih tenisera svijeta nije bilo promjena, vodi Španac Rafael Nadal, ispred Švicarca Rodžera Federera (Roger) i Britanca Endija Mareja (Andy Murray).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.